(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Kefírová buchta na plech
Potřebné ingredience
1/2 hrnku pískového cukru, 1/2 hrnku oleje (spíš necelý), 2 polévkové lžíce (PL) kakaa, 1 čajovou lžičku (ČL) jedlé sody, 3 hrnky polohrubé mouky nebo celozrnné mouky (poslední hrnek nedávat přesně, spíš necelý), 1 kefír (500 ml), popř. trošku vody, pečící papír Poleva: 1,5 citronu nebo 1 velký pomeranč + cukr moučka HRNEK = 250 ml
Postup přípravy
Nejprve smíchám 3 hrnky polohrubé mouky (poslední hrnek nedám přesně celý) s 1ČL sody a s 1/2 hrnkem pískového cukru, pak přidám 2PL kakaa. Dále přidám 1/2 hrnku oleje (dávám spíš o něco méně, pak je buchta zbytečně mastná, ale samozřejmě každý podle své chuti! ), nakonec, a to je důležité, kefír POKOJOVÉ TEPLOTY, jinak se Vám může stát, že buchta nevzejde. Vše dobře promíchám. Mělo by vzniknout tekuté těsto, pokud je tužší, přidávám trošku vody.
Těsto vlívám na tenký plech pokrytý pečícím papírem, který jsem si předem ustřihla a přizpůsobila plechu. Těsto rovnoměrně rozetřu a peču ve vyhřáté troubě na 170 - 180°C cca 25 - 30 min.
Upečenou buchtu podávám buď posypanou cukrem (tak to mají rády naše děti) nebo s citronovou a nebo pomerančovou polevou.
Děti tuto buchtu mají rády, protože není tolik sladká. Záleží jen a jen na Vás jak mlsné máte děti a podle toho můžete sladkost buchty regulovat.
Těsto vlívám na tenký plech pokrytý pečícím papírem, který jsem si předem ustřihla a přizpůsobila plechu. Těsto rovnoměrně rozetřu a peču ve vyhřáté troubě na 170 - 180°C cca 25 - 30 min.
Upečenou buchtu podávám buď posypanou cukrem (tak to mají rády naše děti) nebo s citronovou a nebo pomerančovou polevou.
Děti tuto buchtu mají rády, protože není tolik sladká. Záleží jen a jen na Vás jak mlsné máte děti a podle toho můžete sladkost buchty regulovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé